Скільки людей померло на Львівщині від коронавірусу за час пандемії: оприлюднили статистику

Скільки людей померло на Львівщині від коронавірусу за час пандемії: оприлюднили статистику

Перший випадок коронавірусу на Львівщині виявили рівно чотири роки тому — 20 березня 2020 року

Чотири роки тому, 20 березня 2020 року, на Львівщині підтвердили перший випадок коронавірусу. Про це нагадали у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Перший виявлений випадок коронавірусу на Львівщині

Хворим був 58-річний львів'янин, який перед тим повернувся з Німеччини.Чоловік у перший же день після повернення здав аналізи у приватну лабораторію та самоізолювався. Отримавши позитивний результат на коронавірус, відразу ж звернувся до інфекційної лікарні. У чоловіка був легкий перебіг хвороби.

“Запрацювала система роботи в костюмах біозахисту, ізоляція "ковідних" відділень. Спочатку було страшно. Надалі всі звикли. Застережень ставало менше. Вірусологічна лабораторія та лабораторія особливо небезпечних інфекцій працювали в режимі нон-стоп для виявлення РНК вірусу методом ПЛР. Спочатку кількість досліджень в добу була не велика, з часом досягла піка – 5 тисяч за день”, — розповідають у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли та померли від коронавірусу на Львівщині

За період пандемії на Львівщині було виявлено 334 тис. 136 хворих. Життя 6 тис. 931 людини забрав коронавірус. Частка жінок серед хворих становила 58,4%. Серед померлих частка чоловіків становила 49%. Серед летальних випадків 33,2% припало на вік 70-79 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності