• Головна
  • Здоров’я
  • Коронавірус на Львівщині: у медзаклади госпіталізували понад 50 пацієнтів

Коронавірус на Львівщині: у медзаклади госпіталізували понад 50 пацієнтів

Коронавірус на Львівщині: у медзаклади госпіталізували понад 50 пацієнтів

Шестеро хворих перебувать у реанімації

У Львівській області станом на 25 жовтня підтверджено 471 випадок захворювання на COVID-19. 56 пацієнтів госпіталізовані в медзаклади, 10 з них неповнолітні. В інфекційній лікарні Львова із підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває 37 пацієнтів, 6 хворих в реанімації, 4 — на апараті ШВЛ.

За даними досліджень, на Львівщині циркулюють штами коронавірусу «Омікрон», які були торік. Нових штамів не виявлено. Про це під час брифінгу у четвер, 26 жовтня, повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Водночас, в області за минулий тиждень захворіли на гострі респіраторні вірусні захворювання 10400 людей, половина з них — діти. “Сукупність захворювання на ГРВІ у Львівській області є на 5% нижчою від епідемічного порогу. Найнесприятливіша ситуація — на території Перемишлянської громади. Вірусів грипу не виявлено, але проходить підготовка до його приходу. Проводиться вакцинація”, — зазначила Іванченко.

Особливу увагу на вакцинацію проти грипу варто звернути вагітним жінкам, людям, які стикаються із великою кількістю людей, особам похилого віку та тим, у кого є хронічні захворювання. На сьогодні 2960 мешканців Львівщини уже пройшли щеплення.

До слова, в аптеках Львівщини є дві вакцини від грипу – Джисі Флю Квадривалент корейського виробництва та Ваксігрип Тетра французького виробництва. Однак щеплення проти грипу належить до рекомендованих, тож придбати вакцину можна тільки за власний кошт. Провакцинуватись можна як у державних, так і приватних медзакладах.

Окрім того, керівниця Центру нагадала і про те, що в регіоні триває вакцинація від коронавірусної інфекції. “Згідно з рекомендаціями, людина отримує базовий комплекс вакцинації, бустерну дозу, а далі за рішенням сімейного лікаря вона може отримати другу базову дозу, а, бо ще додаткову бустерну дозу”, — додала Наталія Іванченко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності