• Головна
  • Здоров’я
  • В Україні зафіксували випадки нового субваріанту коронавірусу – Pirola

В Україні зафіксували випадки нового субваріанту коронавірусу – Pirola

В Україні зафіксували випадки нового субваріанту коронавірусу – Pirola

Захворювання зафіксували у Вінницькій області та у Кропивницькому

Три випадки коронавірусу “Пірола” виявили минулого тижня. Два у Вінницькій області та один у Кропивницькому. Захворіли жінки старше 50 років. Про це 27 грудня повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“Зараз територією України циркулює 17 штамів вірусу SARS-CoV-2 — це різні субваріанти штаму "Омікрон", і за ними ведеться епідеміологічне спостереження як на рівні України, так і в усьому світі. У кожного субваріанту є певні особливості, але за клінічними симптомами це або середній, або легкий перебіг захворювання”, – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Симптоми субваріанту «Пірола» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

До слова, перший лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту «Омікрон» під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині у листопаді. Тоді захворів 20-річний чоловік. Загалом за минулий тиждень в Україні зареєстровано 8 709 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 43 українців, старше 30 років. За даними Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, в області у період з 18 до 24 грудня захворіли на коронавірусну хворобу 449 людей проти 420 – за минулий тиждень. Зареєстровано 5 летальних випадків серед осіб, старших 65-ти років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності