Прикордонники на Львівщині за один день викрили три фіктивні подружжя

На Краківці прикордонники викрили  три фіктивних подружжя

Чоловіки використовували жінок з інвалідністю для незаконного перетину кордону

У пункті пропуску Краківець прикордонники викрили три пари, які намагалися виїхати через кордон уклавши фіктивні шлюби. Про це 23 липня повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Перший випадок стосується 37-річного чоловіка із Запоріжжя, який взяв із собою за кордон не лише нову дружину, а й стару, з якою, розлучився місяць тому. Сім’я, яку прикордонники назвали «шведською», прямувала до Польщі нібито для лікування нової дружини, інваліда 1 групи.

Послуги дружин з інвалідністю коштували від 1,5 до 2 тис. грн

В іншому випадку 23-річний львів'янин мав заплатити після перетинання кордону своїй однолітці, жінці з інвалідністю 2 групи, 1 500 доларів США за послуги «дружини».

У третьому випадку 46-річний черкасець одружився з 54-річною жінкою, що має інвалідність 1 групи, щоб отримати статус особи, яка здійснює її супровід. Під час спілкування «подружжя» визнало, що шлюб уклали за розрахунком. Жінка після переправлення чоловіка за кордон мала отримати 2 000 тис. доларів США.

Прикордонники не випустили усі три подружжя з України, натомість передали інформацію про ці випадки до Національної поліції, оскільки вони містять ознаки злочину — незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності