У Жидачеві оголосили карантин через випадок сказу у собаки

На Стрийщині оголосили карантин через випадок сказу у собаки

В Жидачеві та його пʼятикілометровій зоні оголосили двомісячний карантин

З 1 липня у межах Жидачева й прилеглій пʼятикілометровій лісовій зоні діє карантин через виявлений випадок сказу у собаки. Карантин буде тривати два місяці, повідомив начальник управління з питань цивільного захисту та оборони Стрийської районної військової адміністрації Андрій Мариняк в коментарі LVIV.MEDIA.

Деталі інциденту

Як розповів Андрій Мариняк, випадок зафіксували ще 18 червня. “Мешканка вул. Набережна у Жидачеві звернулась до ветеринарної установи через неадекватну поведінку своєї собаки. Через тиждень ветеринарного нагляду собака померла і ветеринари підтвердили факт наявності сказу у тварини. Після цього виявили вісім осіб, які контактували з собакою. Ще двоє собак власниці були взяті під контроль. І 1 липня Жидачів оголосили неблагополучним по сказу населеним пунктом” — розповів керівник управління з питань цивільного захисту та оборони.

Також Андрій Мариняк розповів, що карантинні обмеження не розповсюджуються на усіх мешканців територіальної громади, а тільки на власницю собаки та її родину. До того ж спеціальна служба буде відловлювати бродячих собак та котів, щоб перевіряти їх на наявність сказу.

Жидачівська міська рада своєю чергою повідомила, що протягом чотирьох діб у липні будуть проводитися заходи з ліквідації сказу. “Інформуємо про те, що з 8 по 12 липня 2024 року, на виконання “Комплексного плану заходів щодо ліквідації захворювання на сказ собаки в Жидачеві”, по вул. Надбережній та вул. Стрийській, фахівцями районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області будуть здійснюватися відповідні профілактичні карантинні заходи, зокрема, щеплення собак і котів проти сказу” — йдеться в повідомленні міської ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності