Від Гельсінкі до Львова пішки: фіни зібрали 180 тис. євро на медобладнання українцям

1561 км подолали фіни  для України: зібрали на медобладнання

План вдалося перевиконати і на медобладнання для України зібрали на 23 тисячі євро більше, ніж очікували

У понеділок, 1 червня, у Львові фінішувала унікальна 42-денна благодійна естафета. Учасники подолали 1561 км від Гельсінкі до Львова, пройшовши через 6 країн і зібравши гроші на медобладнання українцям. Про це повідомили у Львівській міськраді.

За кожен кілометр — сто євро

Головною метою акції був збір коштів на швидкі допомоги та медичне обладнання для України. Кілометр — сто євро. В результаті вдалося зібрати понад 180 000 євро, що значно перевищило початкову мету в 156 100 євро.

“Сьогодні завершилась естафета, під час якої ми відвідали шість міст, ми йшли, бігли і пливли, щоб підтримати і допомогти Україні. І сьогодні прибули до Львова, щоб передати меседж від усіх фінів і наголосити на нашій підтримці,” — зазначив організатор естафети журналіст та підприємець Магнус Лонден.

Нагадаємо, естафета стартувала 18 травня на Олімпійському стадіоні Гельсінкі під час молодіжного заходу Stafettkarnevalen за участі міністра європейських справ Фінляндії Андерса Адлеркройца. Символічно, що першими естафету розпочали українські біженці, які нині проживають у Фінляндії. Маршрут естафети включав різноманітні види пересування: біг, ходьбу, плавання та веслування. Зокрема, атлантичні веслярі Маркус Мустелін та Гаель де Кревуазьє подолали водний шлях від Гельсінкі до Таллінна за 18 годин. В Естонії естафету підхопили скаути, які пройшли понад 300 км до Риги.

Зібрані кошти вже частково використали для придбання повнопривідних машин швидкої допомоги, які незабаром передадуть українському громадському руху "Ініціатива Е+".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності