• Головна
  • Світ
  • Уряд Фінляндії продовжив закриття кордонів із Росією на невизначений термін

Уряд Фінляндії продовжив закриття кордонів із Росією на невизначений термін

Прапор Фінляндії

Таке рішення прийняли через високий ризик відновлення і розширення міграції

У четвер, 4 квітня, уряд Фінляндії ухвалив рішення про продовження закриття сухопутних прикордонних переходів між Фінляндією і РФ після 15 квітня 2024 року. Про це повідомляє “Interfax Україна”.

Уряд зазначив, що з початком весни можуть бути спроби переправлення мігрантів на територію Фінляндії водним шляхом, тому 15 квітня буде закрито й водні прикордонні переходи в Хаапасаарі, порту Нуямаа і Сантіо для руху прогулянкових суден.

Це рішення прийнято для запобігання небезпеці відновлення інструментальної імміграції, що може поставити під загрозу національну безпеку. Міністр внутрішніх справ Марі Рантанен заявила, що інструментоване вторгнення може бути одним із способів тиску Росії на Фінляндію та ЄС.

"На думку фінської влади, це довгострокова ситуація. За весну не було отримано жодних спостережень, на підставі яких можна було б вважати, що ситуація суттєво змінилася. Крім того, навесні збільшуються можливості підвищення тиску. В Росії в прикордонних із Фінляндією районах живуть сотні, а можливо — навіть тисячі людей, які можуть бути інструментально переправлені до Фінляндії", — заявила Марі Рантанен.

Уряд також розглядає можливість введення нового закону щодо боротьби з інструментальною імміграцією, який передбачатиме обмеження прийому заяв про надання міжнародного захисту на певних ділянках кордону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності