Суд заборонив Сокальській міській раді продавати дитячий табір “Горизонт”

Діти

Приватизація дитячих оздоровчих закладів заборонена законом

Господарський суд Львівської області скасував рішення Сокальської міськради щодо приватизації дитячого табору "Горизонт". Про це стало відомо із рішення суду, опублікованого у Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив позов Червоноградської окружної прокуратури до Сокальської міської ради. Прокуратура оскаржувала рішення міськради про включення дитячого оздоровчого табору "Горизонт" до переліку об'єктів малої приватизації та його продаж на аукціоні.

У прокуратурі рішення Сокальської міської ради вважали таким, яке суперечать закону. Адже законодавство України забороняє приватизацію дитячих оздоровчих закладів. Сокальська міська рада визнала, що включення оздоровчого табору до переліку об'єктів малої приватизації було помилковим.

Суддя Роман Крупник погодився з аргументами прокуратури, визнавши рішення міськради незаконними. Суд постановив, що ці рішення порушують права дітей на оздоровлення. До слова, оздоровчий табір "Горизонт" розташований у Червоноградському районі у селі Роятин.

Нагадаємо, депутата та посадовців Солонківської сільради судитимуть через незаконну приватизацію землі. Вони незаконно передали у приватну власність три земельні ділянки, які передбачені під будівництво нової вулиці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності