Лучниця зі Львова виборола ліцензію на участь в Олімпійських Іграх

Лучниця зі Львівщини Вероніка Марченко

Вероніка Марченко здобула бронзу на кваліфікаційному турнірі

Лучниця Вероніка Марченко виборола третє місце на світовому кваліфікаційному турнірі та виборола ліцензію на участь в Олімпійських Іграх у Парижі. Це буде вже третя олімпіада, в якій змагатиметься спортсменка. Про це повідомила пресслужба Управляння молоді та спорту Львівської ОВА у неділю, 16 червня.

В Анталії у Туреччині триває фінальний світовий кваліфікаційний турнір. Під час нього львів’янка Вероніка Марченко увійшла до четвірки найкращих в індивідуальних змаганнях зі стрільби з лука. Спортсменка виборола третє місце на турнірі та здобула квиток на Олімпійські ігри.

“Олімпіада в Парижі стане третьою в кар’єрі спортсменки. Раніше вона змагалася в Ріо у 2016 році та в Токіо у 2021 році. Вітаємо лучницю і її тренерку та вболіваємо”, — зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Під час змагань львів’янка поборолася із лучницями з Таїланду, Словенії та Словаччини. За вихід у фінал вона змагалася із лідеркою кваліфікації — представницею Ірану, та поступилася. У матчі за третє місце їй Вероніці Марченко вдалося перемогти суперницю з Молдови Александру Мірку з рахунком 6-4.

До слова, Вероніка Марченко не лише спортсменка, а й військова. Вона — представниця Школи вищої спортивної майстерності та Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України. Лучницю тренує Марія Гавелко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності