Представниця Львівщини у жіночій боротьбі Оксана Лівач здобула ліцензію на Олімпійські ігри

Оксана Лівач

Україна отримала вже четверту олімпійську ліцензію в боротьбі

26-річна українська борчиня Оксана Лівач, представниця Львівської області у жіночій боротьбі, здобула ліцензію на Олімпійські ігри-2024 року, перемігши чотириразову олімпійську призерку Марію Стадник на європейському відбірковому турнірі в Баку. Про це повідомило Управління спорту Львова.

Як виступила Оксана Лівач

У битві за перепустку до Парижа-2024 Оксана здолала чотириразову призерку Олімпійських ігор Марію Стадник, яка зараз представляє Азербайджан. Матч тривав майже 6 хвилин і завершився з рахунком 4:2 на користь українки.

Завдяки цій перемозі Україна отримала четверту олімпійську ліцензію в боротьбі: Жан Беленюк (до 87 кг) та Парвіз Насібов (до 67 кг) у греко-римській боротьбі, а також Ірина Коляденко (до 62 кг) і Оксана Лівач (до 50 кг) у жіночій категорії.

Хто така Оксана Лівач

26-річна українка, представниця Львівської області у жіночій боротьбі (вага до 50 кг). Бронзова призерка чемпіонату світу-2018. Чемпіонка Європи 2019 року та дворазова срібна призерка Євро — у 2020 та 2023 роках. Срібна призерка Європейських ігор 2019 року. Після кваліфікації Лівач число українських спортсменів, що відібралися на Ігри у Парижі, зросло до 83.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності