Випускниця Львівського лісотехнічного університету балотується в Європарламент

Катерина Шморгай.

Всього в Італії до ЄП висунули свої кандидатури три українки

8-9 червня в країнах Європейського союзу відбудуться вибори до Європарламенту. Серед кандидатів у депутати ЄС є три українки, які віддавна мешкають в Італії. Про це розповів проєкт “Стрічка”.

Серед них до Європейського парламенту від партії Stati Uniti d’Europa балотується уродженка Тернопільщини Катерина Шморгай, яка закінчила Львівський лісотехнічний університет за спеціальністю інженер садово-паркового господарства. Жінка мешкає в Італії з 2006 року, працює санітарною співробітницею у соціальній службі в Равенні. Також Катерина є президенткою громадської організації “Мальва”, яка знайомить італійське суспільство з українським поглядом на війну з Росією. 

Катерина балотується у великому Північно-Східному виборчому окрузі, що охоплює чотири регіони: Емілія Романья, Трентіно Альто Адідже, Венето і Фріулі Венеція Джулія. Окрім неї, свої кандидатури до Європарламенту висунули перекладачка Марина Соріна і журналістка Наталія Кудрик.

Марина Соріна живе в Італії більш ніж 28 років. Вона працює перекладачкою та гідесою у Вероні, а з 2014 року є членкинею асоціації "Мальви України", яка допомагає українцям інтегруватися в італійське суспільство.

Наталія Кудрик – журналістка з багаторічним досвідом. Вона приїхала до Італії у 2005 році. Як позаштатна кореспондентка Радіо Свобода жінка висвітлювала досвід країни ЄС у контексті активізації євроінтеграції Києва після Помаранчевої революції. Після 2022 року активно коментувала російське вторгнення до України в італійських медіа та на різноманітних заходах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності