Подружжя з Дрогобиччини потрапило до лікарні з ботулізмом після вживання домашньої консерви

Домашні консерви

Чоловік і дружина їли домашню м'ясну консерву і через тиждень відчули симптоми хвороби

У вівторок, 3 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні потрапило подружжя з Дрогобиччини. У них підозрюють ботулізм. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Зараз стан пацієнтів середньої важкості

33-річний чоловік і його 34-річна дружина ще 27 травня їли домашню м'ясну консерву. Наступного дня у жінки почало боліти горло, але вони подумали, що це застуда. Лише через тиждень, коли стан погіршився, вони звернулися до лікарів. У них були проблеми із зором, сухість у роті, труднощі з ковтанням та інші прояви харчової токсикоінфекції.

До слова, це вже третій випадок ботулізму у цьому році на Львівщині. У січні захворіли батько з донькою, які їли домашню тушкованку, а в квітні - жінка з Самбірщини.

Фахівці зазначають, що ботулізм найчастіше виникає через неправильно приготовані домашні консерви (м'ясні, рибні, грибні чи овочеві) або в'ялену рибу. Щоб уникнути захворювання, фахівці радять не купувати в'ялену рибу в несанкціонованих місцях, використовувати автоклав для консервації та добре проварювати чи просмажувати м'ясні консерви перед вживанням.

Нагадаємо, у 2023 році на Львівщині реєстрували 1 випадок ботулізму, теж у січні. Мешканка Стрийського району вживала консервовані гриби домашнього приготування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності