На Львівщині провели молодіжний табір SamCamp: вчилися працювати у молодіжних радах

120 юнаків та дівчат із Самбірщини опановували знання з молодіжної політики

120 юнаків та дівчат із Самбірщини опановували знання з молодіжної політики

На Львівщині 120 юнаків та дівчат впродовж трьох днів навчалися створенню молодіжних рад та центрів, а також роботі у них. Опановували навички проєктного менеджменту та молодіжної політики. Знання отримували під час таборування у SamCamp 2.

Навчання тривало з 29 до 31 травня у центрі національно-патріотичного виховання імені Президента УГВР Кирила Осьмака у селі Сприня на Самбірщині. Таборували 120 молодих учасників, серед яких керівники та представників молодіжних центрів та рад, президенти шкіл та учнівського самоврядування з 11 громад Самбірщини.

Тренер фасилітатор у таборі від ГО “Молодіжна платформа” Павло Медина розповів, про те, чого навчалися представники кожної з громад: “Учасники мали можливість потренуватися в тому, як створюється молодіжна рада, як відбуваються процедури в молодіжній раді. Один із окремих напрямків навчання були — молодіжні центри. Адже є громади в яких вони вже діють, а є такі, де лише планується. Молодь ознайомлювали з тим, що там має бути, як центр має працювати і які послуги надавати”.

Кожна громада змагалася за грошовий приз. Тому усі навчальні сесії оцінювали певною кількістю балів. За підсумком навчання визначили п’ять команд, які розподілили між собою грошовий фонд у 70 тис. грн.

Грошові сертифікати отримали команди переможців:

  • 1 місце — 30 тис. грн — команда Старосамбірської ТГ
  • 2 місце — 20 тис. грн — команда Турківської ТГ
  • 3 місце — 10 тис. грн — команда Хирівської ТГ
  • 4 та 5 місце — по 5 тис. грн — команди Рудківської та Стрілківська ТГ

Під час вручення сертифікатів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козацький звернувся до молоді: “Ви творите історію. Ви наше майбутнє, наша надія і віра. Ви наше теперішнє і на вас величезні сподівання. Працюйте для держави та вчіть історію. Освіта має значення”.

Для команди зі Старосамбірщини “Бойки” це вже друга перемога поспіль. Минулого року вони теж посіли першу сходинку у змаганнях.

“Приємно, що уже другий рік поспіль ми стаємо переможцями літнього табору. Торік акцент був на фізичних активностях, а вже цьогоріч для перемоги нам довелось докладати більше креативу та знань. Наш центр уже знає, куди скерує виграні кошти, однак поки хочемо залишити цю ідею в таємниці. Та, повірте, це буде дуже крутий і корисний проєкт. Найяскравіші враження від перебування тут — це нові знайомства, перемога — це враження на все життя, і круті спікери”, – розповів капітан команди переможців, директор Старосамбірського молодіжного центру Назар Титар.

Призовий фонд, наданий Дитячим фондом ООН Юнісеф, учасники можуть використати виключно на оновлення матеріально-технічної бази молодіжних центрів та просторів.

Назар Титар зазначив, що Старосамбірський молодіжний центр, на розвиток якого спрямують грошовий приз, відрізняється від інших тим, що має молодіжне телебачення. А ще там акцентують на національно-патріотичному вихованні. “Це наші основні напрямки, які ми просуваємо серед молоді”, — розповів він.

До слова, у Самбірському районі вже створені та функціонують 6 молодіжних центрів (у Самбірській, Старосамбірській, Стрілківській, Ралівській, Рудківській та Хирівській ТГ) та створено 3 молодіжні ради (у Самбірській, Стрілківській та Турківській ТГ).

Нагадаємо, у Львові запустили дослідження потреб та цінностей молоді. Анкета з опитуванням охоплює різні сфери життя: профіль молодої людини, цінності, взаємодія в соціумі, безпека та війна, здоров'я, кар'єра, дозвілля, громадська активність, схильність до міграції. За кожну заповнену анкету Lviv Croissants перераховує 100 грн на реабілітаційний центр UNBROKEN. Анкету закликають заповнити людей віком 14-35 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності