• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині водія мікроавтобуса зобов’язали виплатити 100 тис. грн компенсації за смертельну ДТП

На Львівщині водія мікроавтобуса зобов’язали виплатити 100 тис. грн компенсації за смертельну ДТП

На Львівщині водія мікроавтобуса зобов’язали виплатити 100 тис. грн компенсації за смертельну ДТП

Мешканець Волині на смерть збив водія електровелосипеда

На Львівщині мешканця Волині Миколу Г. судили за смертельну ДТП. Чоловік за кермом мікроавтобуса на смерть збив велосипедиста. Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області визнав Миколу Г. винним, проте звільнив його від ув’язнення, замінивши п’ять років позбавлення волі на три роки іспитового строку. Також обвинувачений має виплатити 100 тис. грн компенсації дружин загиблого, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 28 травня.

За матеріалами справи, ДТП трапилася 14 липня 2022 року у Кам’янка-Бузькій Львівського району. 57-річний місцевий житель на електровелосипеді виїжджав з другорядної дороги на головну. Там він зіткнувся з мікроавтобусом Volkswagen LT 35, яким керував мешканець 44-річний Микола Г., мешканець Волинської області. Внаслідок ДТП велосипедист отримав важкі травми, від яких помер на місці аварії. Під час досудового розслідування слідчі встановили, що ДТП трапилося з вини водія мікроавтобуса.

На судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину та розкаявся. Микола Г. заявив, що готовий виплатити компенсацію дружині померлого та попросив суворо його не карати, оскільки він має на утриманні трьох дітей. При цьому потерпіла попросила суд визнати водія винним та застосувати до нього найвищу міру покарання.

Врешті Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області визнав Миколу Г. винним та засудив його до п’яти років позбавлення вола з позбавленням водійських прав на три роки. Проте, через щире каяття, суд вирішив звільнити обвинуваченого від ув’язнення, замінивши його трьома роками іспитового терміну. Також чоловіка зобов’язали виплатити 100 тис. грн компенсації за моральну шкоду потерпілій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності