На Львівщині військовий уник ув’язнення за смертельну ДТП, в якій також постраждала дитина

На Львівщині військовий уник ув’язнення за смертельну ДТП, в якій також постраждала дитина

Військовослужбовця також не позбавили водійських прав

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області звільнив від ув’язнення старшого солдата Олександра Ч., який спричинив смертельну ДТП. Через те, що військовий порушив правила дорожнього руху, загинув чоловік та постраждала дитина. На прохання доньки загиблого Олександра Ч. також не позбавили водійського посвідчення. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 23 травня.

Військовий компенсував заподіяну шкоду доньці загиблого

За матеріалами справи, ДТП сталася 9 березня 2022 року неподалік села Честині Львівського району. Олександр Ч. за кермом автомобіля Hyundai Sonata порушив правила дорожнього руху, проїжджаючи нерегульоване перехрестя. Чоловік перевищив швидкість, а також здійснював маневр обгону, хоч він був заборонений на цій ділянці дороги. Через це Олександр Ч. зіткнувся з іншим авто — Renault Kangoo, в якому перебував водій та малолітня пасажирка  . Внаслідок аварії водій Renault отримав важкі травми, від яких загинув, натомість дитина отримала травми середньої важкості.

“В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю та визнав усі обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаюється. Він вибачився перед донькою загиблого, відшкодував заподіяну їй моральну шкоду. Просить не карати його суворо та не позбавляти його водійських прав, оскільки проходить військову службу на посаді оператора окремого радіолокаційного взводу військової частини, і в його обов`язки входить керування службовим автотранспортом”, — йдеться у вироку.

Потерпіла попросила суворо не карати обвинуваченого

Потерпіла підтвердила те, що Олександр Ч. компенсував заподіяну їй матеріальну шкоду та попросив вибачення за те, що спричинив смерть її батька. Вона заявила, що не має ні моральних, ні матеріальних претензій до обвинуваченого та попросила суд не позбавляти його волі та водійських прав.

Відтак Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області визнав Олександра Ч. винним у спричиненні смертельної ДТП. Військового засудили до трьох років позбавлення волі, проте звільнили від ув’язнення, замінивши його одним роком іспитового терміну. Олександрові Ч. також не заборонили керувати транспортом. Даний вирок можу бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності