У Львові та області ввели графіки аварійних відключень електроенергії

На Львівщині запровадили аварійне вимкнення світла.

У Залізничному районі Львова відімкнення вже почалися

У Львівській області ввели графіки аварійних відключень електроенергії. Про це ввечері 14 травня повідомила енергорозподільна компанія “Львівобленерго”.

За розпорядженням НЕК “Укренерго” у Львові та області введені графіки аварійних відключень. Причина — дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України”, — зазначається в дописі.

За словами речниці “Львівобленерго” Галини Петрушки, наразі загального графіка відключень не існує. Але кожен охочий може дізнатися, коли саме аварійно вимкнуть світло в його районі, зайшовши на сторінку Львівобленерго або скориставшись послугами спеціального бота у соцмережах. Станом на 21:30 сервіс “Чому немає світла” на сайті Львівобленерго не працює. Отримати інформацію про графік погодинних відключень можна через telegram-бот підприємства. Для цього потрібно ввести десятизначний номер свого особового рахунку.

Галина Петрушка також підтвердила інформацію, що в Залізничому районі Львова вже запровадили аварійні відключення електроенергії. Розпорядження про це видало Укренерго через нестачу потужностей в мережі. Однак якою буде ситуація у наступні дні, за її словами, поки що сказати неможливо.

Згодом ситуацію прокоментували в НЕК “Укренерго”. “Сьогодні, 14 травня, з 21:00 до 24:00 Укренерго вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах України. Причина – значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання. Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00”, — йдеться в повідомленні енергетичної компанії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності