У Мостиськах за майже 4 млн грн продали колишню котельню

У Мостиськах за майже 4 млн грн продали колишню котельню

Потреба у котельні відпала коли будинки перейшли на індивідуальне опалення

У Мостиськах 14 травня відбувся аукціон, на якому на продаж виставили будівлю зруйнованої котельні. Будівля площею 380 кв.м, розташована у місті на вулиці 16 липня, будинок 11-А. Приймали пропозиції на аукціон з 5 до 13 травня. За цей час зголосився лише один покупець — Михайло Сайко, який запропонував 3,9 млн гривень при стартовій ціні 3 млн 824 300 грн. Тож його визнали переможцем торгів.

У Мостиській міськраді LVIV.MEDIA розповіли, що це приміщення раніше було котельнею, яка забезпечувала централізоване опалювання багатоквартирних будинків. У середині 2000-х років будинки перейшли на індивідуальне газове опалення квартир, тож потреба в котельні зникла. Тривалий час вона стояла без використання та руйнувалася. В аварійному стані була металева димова труба котельні. Щоб вона не упала, її зняли у 2011 році.

“Орієнтовно вісім років тому цю закинуту котельню мали намір переобладнати під спортивний зал. Проте проєкт згодом заморозили через брак фінансування. Тож приміщення і надалі руйнувалося, було в плісняві та грибку. Спортзал там вже не можна було зробити”, — розповів секретар Мостиської міськради Олег Макар.

Але, оскільки потреба мати спортзал у місті не зникла, два роки тому у нього переобладнали приміщення сесійної зали районної ради. “Це, напевно, єдине таке переобладнання в Україні, коли із сесійної зали зробили спортзал для заняття баскетболом, волейболом та бадмінтоном”, — зазначив Олег Макар.

Оскільки приміщення колишньої котельні й далі продовжувало руйнуватися, його вирішили продати та виставили на аукціон. Ціну, 3 млн 900 грн, яку отримали від продажу, у міськраді вважають дуже гарною. Окрім того, бюджет міста отримає додаткові гроші від продажу чи оренди землі, на якій стоїть котельня.

Нагадаємо, компанія ексдепутата Львівської міськради купила на аукціоні землю за 6 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності