Міська рада Белза на аукціоні викупила будинок у центрі міста

Продаж будівлі "Ощадбанку"

Раніше міськрада продала цю будівлю “Ощадбанку", а тепер повернула її у свою власність

У середу, 10 квітня, відбувся аукціон з продажу нежитлової будівлі у місті Белз, що у Червоноградському районі. Йдеться про приміщення “Ощадбанку” на вулиці вул. Савенка, 9. Переможцем торгів став виконавчий комітет Белзької міської ради, який придбав цю будівлю за 1 млн 700 тис. 200 грн. Про це йдеться на сторінці аукціону на сайті Prozorro.Продажі.

Переможець перебивав ставки від 1 грн до 28 грн

З картки лота відомо, що двоповерхова будівля площею 267 кв. м розташована на земельній ділянці 0,0887 га. У аукціоні брали участь двоє покупців: ФОП Юрій Гера та виконавчий комітет Белзької міської ради. Стартова ціна лота складала 1 млн 165 тис. 900 грн. Замовником торгів виступила філія Львівського обласного управління АТ "Ощадбанк".

За правилами аукціону, оскільки виконком Белзької міськради подав вищу стартову пропозицію, він отримав перевагу над своїм конкурентом: можливість бачити його ставки у кожному раунді і подавати свої пропозиції після нього. У першому раунді підприємець запропонував ставку 1 млн 500 тис. 118 грн, яку міськрада перебила на 2 грн. У другому раунді Юрій Герега підняв свою ціну до 1 млн 603 тис. 247 грн, а міськрада запропонувала на 1 грн більше. Вже у третьому раунді зі ставкою 1 млн 700 тим 200 грн переможцем торгів став виконком міськради, який запропонував ціну на 28 грн більшу, аніж інший учасник.

Раніше міськрада продала цю будівлю “Ощадбанку”, а тепер викупила її

Як розповіла у коментарі LVIV.MEDIA голова Белзької громади Оксана Береза, колись ця будівля належала міській раді, але приміщення не використовувалися, тому вирішили продати його “Ощадбанку”. Згодом після реформи децентралізації міськрада почала орендувати їх у “Ощадбанку”.

“Там були розміщені відділ освіти, культури, молоді та спорту, до того ще земельний, але потім ми вже його відселили. Раніше місту це приміщення було не потрібне, а коли ми стали громадою, воно нам було дуже необхідне, бо з’явилося багато установ, відділів тощо. Ми були зацікавлені в тому, щоб його купити, щоб не сплачувати постійну оренду, до того ж ми все одно мусили привести його до порядку. Ми зустрічалися з керівництвом “Ощадбанку”, вони не проти були нам його продати, але повинен був бути аукціон”,— пояснила Оксана Береза,

За даними аналітичної системи YouControl ФОП Юрій Герега зареєстрований понад 3 роки тому у селі Жужеляни Червоноградського району. Основним його видом діяльності є торгівля мотоциклами, деталями та приладдям до них, технічне обслуговування і ремонт мотоциклів

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності