Укрпошта продаватиме забуті посилки на аукціонах

Відділення Укрпошти, фото умовне

Продаватимуть посилки, які ніхто не забирав понад пів року

Укрпошта виставлятиме непотрібні посилки на продаж на аукціони. Такими будуть вважати посилки, які протягом пів року не забав ні одержувач, ні відправник. За зразок Укрпошта взяла практики, які раніше впровадили закордонні поштові компанії. Про це повідомила пресслужба Укрпошти у п’ятницю, 10 травня.

Посилки продаватимуть лотами по 100 штук

Як йдеться в повідомленні, посилки виставлятимуть на продаж на майданчику Prozorro.Sale. Початкова ціна за один пакунок становитиме 10 грн, проте придбати лише один можливості не буде — їх складатимуть у лоти по 100 штук, які формуватимуть випадковим чином. Посилки продаватимуть нерозпакованими та без адресної інформації. Крім того, працівникам Укрпошти заборонено брати участь в аукціонах для виключення корупційних ризиків.

На аукціони продаватимуть лише ті посилки, які потрапили на спецсклад для непотрібних відправлень, і пробули там протягом шести місяців. Пакунки, які протягом двох тижнів не забирає отримувач, повертають до відправника. Якщо ж і вони не забирають відправлення, то пакунки доставляють на спецсклад. Після цього відправник та отримувач мають ще пів року, щоб забрати посилку, перед тим, як її виставлять на продаж.

Укрпошта зберігає десятки тисяч забутих посилок

Як розповів гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський, наразі на складах компанії зберігаються десятки тисяч таких посилок. Раніше їх просто знищували. Відтепер згідно із законодавством їх можна продати для компенсації витрат на логістику та зберігання, як це практикується в багатьох країнах світу. Зокрема такою практикою користуються Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail тощо.

"Як компанія державного сектору, ми маємо залучати всі можливості для того, щоб бути ефективними та генерувати прибуток для бюджету України", — зазначив Ігор Смілянський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності