Президент присвоїв звання Героя України загиблому воїну з Львівщини

Воїну з Яворівщини Президент Зеленський присвоїв звання Героя України

Захисник із Яворівської громади Василь Гукало загинув внаслідок авіаудару на Донеччині. Посмертно отримав почесне звання Герой України з удостоєнням ордену “Золота зірка”

Василь Гукало з Яворівщини посмертно отримав почесне звання Герой України з удостоєнням ордену “Золота зірка”. Воїн загинув у 2023 році від авіаудару на Донеччині. Про це у середу, 8 травня, повідомили у Львівській ОВА.

Василь Гукало був одним із оборонців Бахмута

Захисник Василь Гукало родом із села Залужжя. Він вперше пішов захищати країну добровольцем ще у травні 2015 року. З початком повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону та вже 26 лютого долучився до лав 63 окремої механізованої бригади. Там чоловік був розвідником і разом з побратимами воював у найгарячіших точках фронту, звільняв Херсонщину, а також стояв на обороні Бахмута і там евакуйовував поранених військових. Загинув воїн 21 квітня 2023 року від авіаудару на Донеччині.

Президент України Зеленський особисто вручив відзнаку Герой України рідним Василя Гукала.

Нагадаємо, нещодавно двох прикордонників львівського загону президент відзначив державними нагородами. Крім того, Головнокомандувач ЗСУ Сирський нагородив мінометника з Львівщини, який зупинив наступ росіян на Часів Яр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності