У Жовкві встановили рекорд з виготовлення найбільших вишитих писанок

У Жовкві встановили рекорд з виготовлення найбільших вишитих писанок

Це вже другий рекорд жовківської майстрині Галини Ковальської

28 квітня на центральній площі Жовкви зафіксували новий рекорд України. Встановила його жовківчанка Галина Ковальська, яка виготовила 10 писанок ручної вишивки, висота яких досягає від 90 см до 1,5 м. Назва Рекорду: “Українська писанка сильніша за рашистський танк: єднає нас та веде до Перемоги”. Про це повідомили на сторінці Жовківської міської ради.

Це вже другий рекорд Галини Ковальської. Раніше майстриня вже потрапила до книги рекордів України, створюючи ялинкові прикраси.

Окрім виставки писанок на центральній площі міста провели благодійний ярмарок, вікторину, майстер-клас з ліплення писанок з пластиліну, патріотичний бодіарт, малювання писанок та вербових гілочок, виступ бандуристки соло та дитячого хору.

Додамо, що цьогоріч 20-метрову ялинку, яка росте на центральній площі Жовкви, прикрасили 150 патріотичними кульками, зробленими з ручної старовинної та сучасної української вишивки, створеними жовківською майстринею і підприємицею Галиною Ковальською. Вона подарувала їх місту.

Нагадаємо, у Дрогобичі відбувся вже дев’ятий на Львівщині арттерапевтичний майстерклас для матерів загиблих воїнів. Понад вісім десятків жінок вчилися творити писанку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності