Державний архів Львівської області опублікував 150 тисяч документів про розбудову Львова

У Львові оцифрували документи магістрату

Оприлюднені матеріали фонду "Магістрат королівського столичного міста Львова"

Державний архів Львівської області оцифрував та опублікував 150 тисяч документів з історії Львова. Це, зокрема, документи відділу будівельного нагляду Львівського магістрату. Про це йдеться у повідомленні від 22 квітня, поширеному архівом.

Оприлюднені плани будівництва та реконструкції міських будинків

Оприлюднені матеріали Національного архівного фонду 2 оп. 1 "Магістрат королівського столичного міста Львова". Вони складаються з планів будівництва, документів про реконструкцію, перепланування, поверхові плани, фасади на кожний будинок м. Львова та околиць за 1849-1939 рр. Окрім того, в справах є переписка щодо надання дозволу на проведення тих чи інших робіт. Всі справи сформовані в алфавітному порядку за назвами вулиць станом на 1945 рік та представлені на електронному ресурсі Державного архіву Львівської області () від літери «А» до літери «Г» українською та польською мовами.

Зробити це львівським архівістам допомогли Міжнародний альянс із захисту спадщини в зонах конфлікту - ALIPH (ALIPH Foundation) та фірма “Архівні Інформаційні системи” в особі директора Кирила Віслобокова.

 “В документах фонду наявна інформація про розбудову міста, креслення відомих львівських архітекторів таких як Левинський, Каслер, Боулік. Більшість оцифрованих справ відноситься до австрійського періоду історії Львова, який став добою інтенсивної розбудови міста. Виняткова цінність документів, як історичного джерела полягає у тому, що вони документують усі зміни, які відбувалися з львівськими будівлями”, — зазначила директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності