Архів Львівської області оприлюднив особисті документи Володимира Івасюка

Володимир Івасюк. Фото з відкритих джерел

Доступними для загалу стали навіть шкільні зошити та малюнки Івасюка

До 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка Державний архів Львівської області оцифрував та опублікував документи композитора. Йдеться, зокрема, про особисті документи Івасюка, автографи музичних творів, оркестровки пісень, а також тексти пісень, листування та чернетки, повідомили у Державному архіві у понеділок, 4 березня.

«Масив документів, що зберігається в ДАЛО яскраво висвітлює різноманітні сфери з життя та творчості Володимира Івасюка. Варто зазначити, що з метою збереження пам’яті та полегшення доступу до архівних документів, працівниками архіву було проведено науко-технічне опрацювання архівного фонду українського музичного генія та надано доступ до документів для широкого загалу поціновувачів», — наголосила директорка архіву Ірина Мартенс.

Переглянути документи фонду «Івасюк Володимир Михайлович — український композитор» можна за посиланням. Загалом фонд містить 92 справи, датовані 1949-1992 роками. Серед документів можна побачити картку персонального обліку комсомольця Івасюка В., шкільні зошити, довідки з поліклінік, страхове свідоцтво, дитячі малюнки тощо.

До слова, 4 березня, українському композитору Володимиру Івасюку могло б виповнитися 75 років. За своє життя він написав близько 107 пісень та 53 інструментальних творів. Володимира Івасюка вважають одним із основоположників української естрадної музики. 18 травня 1979 року композитора знайшли повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом, однак версію про самогубство піддають сумніву. У 2009 році тодішній президент Віктор Ющенко надав Івасюку звання Героя України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності