Громади Львівщини отримають понад 320 млн грн на підвищення енергоефективності

Громади Львівщини отримають понад 320 млн грн на підвищення енергоефективності

Позики можуть отримати 14 проєктів у дев’яти громадах області

Дев’ять громад Львівщини отримають понад 323 млн грн на підвищення енергоефективності будівель. Ці гроші нададуть у вигляді позики від Європейського інвестиційного банку, повідомила пресслужба Львівської ОВА у понеділок, 22 квітня.

Громади отримають позики від Європейського інвестиційного банку

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури провело серед українських громад конкурсний відбір для участі у програмі “Енергоефективність громадських будівель в Україні“. Загалом міністерство обрало підтримати 42 різні проєкти по всій Україні, зокрема 14 — на Львівщині. Ці проєкти отримають позики від Європейського інвестиційного банку на термін до 20 років з пільговим періодом у п’ять років.

У Львівській області позики зможуть отримати дев’ять громад: Підберізцівська, Жовківська, Оброшинська, Пустомитівська, Трускавецька, Добромильська, Новояворівська, Яворівська та Мостиська. Загальна сума фінансування, яку можуть надати для реалізації проєкту громадам Львівщини, становить понад 323 млн грн.

“Наразі наш рівень енергоефективності відстає у кілька разів від рівня країн Євросоюзу, і це потрібно змінювати. Програма “Енергоефективність громадських будівель в Україні” — один з інструментів для таких змін”, — зазначив директор департаменту економічної політики Степан Куйбіда.

Для отримання позик громадам необхідно подати затверджену проєктну документацію та надати Міністерству фінансів пакет документів для погодження обсягів та умов запозичень. Також потрібно укласти угоду про місцеві запозичення між Мінінфраструктури, Міністерством фінансів та фінансовим управлінням органу місцевого самоврядування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності