У Турці навчатимуть на слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів

У Турці навчатимуть на слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів

У Турці відкрили навчально-практичний центр слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів. Це вже 47 НПЦ, який запрацював у Львівській області

18 квітня на базі Турківського професійного ліцею відкрили інноваційний простір для виробничого навчання здобувачів освіти за професіями галузевого спрямування – автотранспорт. Це вже 47 НПЦ, який запрацював у Львівській області. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Основне завдання центру:

  • сприяння підвищенню професійної підготовки учнів,
  • перепідготовка незайнятого населення,
  • підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації учасників бойових дій, ВПО та членів їхніх сімей.   

“У справі створення навчально-професійних центрів минулий рік для Львівщини був проривний, адже ми у цей напрям торік вклали 40 млн грн. І от сьогодні ми відкриваємо НПЦ у Турці, і тепер ми будемо вчити наших дітей професійних навичок на сучасному обладнанні”, - зазначив заступник голови Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Також він наголосив: “Цього року ми продовжимо вкладати кошти у розвиток професійної освіти, бо якщо ми не створимо у цій сфері належних умов, не покажемо батькам і дітям наскільки наші освітньо-професійні центри сучасні та інноваційні, не покажемо відремонтовані гуртожитки, вмотивованих викладачів і майстрів виробничого навчання, а також зацікавлених роботодавців, то ми ризикуємо через 5-10 років не побачити в Україні сьогоднішніх школярів. А це вже питання національної безпеки, яке ігнорувати ми не маємо жодного права”.

Для НПЦ у Турці придбали сучасне обладнання

На створення Центру на умовах співфінансування залучили 3896, 5 тис. грн, у тому числі: з обласного бюджету в межах Програми розвитку освіти Львівщини – 3396, 5 тис. грн, кошти Турківської ТГ – 500 тис. грн.                            

“Наше завдання - зробити все для того, щоб наші школярі, учні професійних закладів, студенти були найкращими. І тут хочу повторити слова видатного українського фізика-теоретика, громадського та політичного діяча Ігоря Юхновського: «Ми тільки тоді відбудемось як країна і з нами ніхто не захоче воювати, коли наші діти будуть розумніші за дітей наших сусідів». І без сучасної модерної системи освіти цього не відбудеться”, – зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.Також Олег Паска зазначив, що у розвиток професійно-технічної освіти на Львівщині за останні чотири роки вклали більш як 500 млн грн. 

На Львівщині на створення навчально-практичних центрів планується залучити понад 80 млн грн. З них майже 55 млн грн – державна субвенція, 10 млн грн на умовах співфінансування виділяються з обласного бюджету в рамках Програми розвитку освіти Львівщини, ще 10 млн грн пообіцяла виділити Львівська міська рада.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писав про переваги навчання в ПТУ над університетами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності