На Львівщині рідним загиблих військових вручили ордени «За мужність»

На Львівщині двом загиблим військовим вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня

Нагороди отримали родини Андрія Бєлєвцова і Андрія Филипчука

На Львівщині двох воїнів посмертно нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Ордени родинам вручив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, повідомили у четвер, 18 квітня.

Про нагороджених воїнів

Андрій Бєлєвцов — народився у Дніпрорудному, Запорізької області. Брав участь в АТО на території Луганської та Донецької областей. З 24 лютого 2022 року у складі 54 окремої механізованої бригади почав захищати Україну під час повномасштабної війни. Загинув 5 липня 2022 року, виконуючи службові обов’язки. Йому було 36 років.

Андрій Филипчук — родом зі села Хишевичі, Львівського району. Був археологом і написав понад 150 наукових праць. До початку повномасштабної війни досліджував Пліснеське городище (Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ"). 24 лютого 2022 року пішов добровольцем у 62 батальйон 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Здобув навички бойового медика та навідника СПГ-9 “Спис”. Загинув 2 лютого 2023 року поблизу Кремінної. Андрієві Филипчуку було 33 роки.

Сьогодні – Міжнародний день пам’яток та визначних місць. І мені дуже хотілося б, щоб здійснилися два задуми Андрія Филипчука – музей просто неба, де відвідувачі зможуть взяти участь в інтерактивних екскурсіях з атракційними елементами, які демонструватимуть побут давніх словʼян, та туристична компанія, яка розробить унікальні продукти Пліснеська для внутрішнього і вʼїзного туризму. Вірю, що його однодумці та послідовники візьмуться за втілення цих мрій” — написав Максим Козицький.

Орден “За мужність” — державна нагорода України, яка вручається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисту мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності