На Львівщині затримали зловмисника, який обіцяв пришвидшити реєстрацію авто за хабар

ДВБ викрило корупційні схеми в Сервісних центрах МВС: їм загрожує до 8 років тюрми

Правоохоронці підозрюють чоловіка у зловживанні впливом. Такі ж підозри отримали зловмисники з Тернопільщини та Закарпаття, йдеться про організацію схем із впливом на рішення сервісних центрів МВС

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України на Львівщині викрили зловмисника, який обіцяв пришвидшити реєстрацію авто за хабар. Йому повідомили про підозру у зловживанні впливом. Такі ж підозри отримали ще троє чоловіків із Тернопільської та Закарпатської областей. Про це повідомили у понеділок, 15 квітня, у ДВБ.

Як йдеться в повідомленні, на Львівщині затримали зловмисника, який обіцяв за гроші вплинути на рішення співробітника територіального сервісного центру щодо пришвидшення процесу реєстрації автомобіля.

Окрім того, ще двох спільників затримали в Ужгороді, один з яких працівник місцевої автошколи. Зловмисники переконали потерпілого чоловіка, що якщо він не надасть їм 300 доларів хабаря — не складе практичний іспит з водіння.

“За планом зловмисників випускник автошколи мав отримати позитивну оцінку лише після перездачі практичної частини вдруге. Це дозволяло не привертати увагу до протиправного механізму наживи,” — зазначили у ДВБ.

Ще одного зловмисника затримали на Тернопільщині. На махінаціях з водійськими посвідченнями попався колишній співробітник ДАІ. Пенсіонер обіцяв слухачам місцевої автошколи допомогти отримати водійські права за 12 тисяч гривень, використовуючи свої "примарні зв'язки" у ТСЦ. “Затримали колишнього міліціонера під час отримання коштів працівники Тернопільського управління ДВБ та слідчі ГУНП в Тернопільській області,” — додали в ДВБ.

Усім затриманим вручили підозри у зловживанні впливом. Їм загрожує покарання — до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у понеділок, 15 квітня, СБУ затримала посадовців трьох митниць за хабарі від імпортерів. Окрім того, раніше на хабарі викрили інспекторку Львівської митниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності