У Львові перевірили на доступність чотири обласні медзаклади

У Львові перевірили на доступність чотири обласні медзаклади

Комісія зафіксувала високі пороги, непристосовані туалети і відсутність тактильних табличок

На Львівщині розпочали обстежувати на доступність комунальні установи Львівської обласної ради. Про це 11 квітня повідомила Львівська обласна рада.

Робоча група виявила чимало недоліків

Обстеження проводить робоча група, яка складається із громадських активістів, депутатів облради та людей з інвалідністю. Вона перевірила чотири медичні установи: Львівський обласний клінічний діагностичний центр, Львівський обласний центр служби крові, Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи, Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.

Обстежували прилеглу територію, заїзди, вхідну та інформаційну інфраструктуру, сходи, ліфти, ширину дверей, наявності порогів, та стан санітарно-гігієнічних приміщень. Оцінку кожного об'єкта робоча група здійснювала за 71 критерієм.

«Проблематику доступу до комунальних закладів нам допомогли з'ясувати представники громадськості, які відстоюють інтереси маломобільних груп населення. Поїздка була дуже корисною, бо також розуміємо, з чим стикаються наші заклади в повсякденній роботі», – сказав представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Львівщині, голова робочої групи Тарас Подвірний.

Серед найрозповсюдженіших бар’єрів, зафіксованих робочою групою, є непристосовані туалети, високі пороги, відсутність інформаційних та тактильних табличок. Тепер робоча має розробити рекомендації з усунення недоліків.

Як повідомив Тарас Подвірний, інтерес до аудиту доступності також проявили дві громади у Львівському і Золочівському районі, які звернулися з проханням провести таке обстеження і в них.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності