Служба зайнятості назвала найпопулярніші вакансії на Львівщині

Найпопулярніші вакансії на Львівщині

Вакансій вистачає, але працюють не усі

Від початку року до обласного центру зайнятості звернулись 4,6 тис. працедавців, які повідомили про наявність 20 тис. вакансій. Найбільший попит на місцевому ринку праці на кваліфікованих робітників з інструментом (25,8% від загальної кількості актуальних вакансій), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (15,5%) та працівників сфери торгівлі і послуг (15,3%). Про це 10 квітня повідомили на сайті Львівської ОВА.

Яку зарплату пропонують

Середній розмір зарплати, в актуальних станом на 1 квітня вакансіях становив 13725 грн, а середня виплата допомоги безробітним — 4384 грн. У середньому на одного безробітного припадало дві вакансії. У перші дні квітня у базі вакансій центру зайнятості зафіксували 11 тис. вільних робочих місць. Найвищі шанси знайти місце праці у робітників — 58% варіантів. Для службовців є 30% варіантів. Найменше варіантів вибору роботи у людей, які не мають спеціальної підготовки чи професії — 12 %.

З початку 2024 року через центр зайнятості вдалося працевлаштуватись 3,8 тис. жителям Львівської області. Це менше половини із 8,4 тис. безробітних, які звертались до Львівської обласної служби зайнятості.

До слова, на початку березня працедавці Львівщини на “Єдиному порталі вакансій” зареєстрували 8 тис. вакансій. Здебільшого це були пропозиції для представників робітничих професій. Однак були і такі, які трапляються не часто. Зокрема працедавці запрошували на роботу маркшейдерів (гірничого інженера — ред.) сигналістів, коменданта, фітнес-тренера, агрохіміка, сировара тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності