На Львівщині зареєстрували 8 тис. вакансій: кого шукають працедавці

На Львівщині зареєстрували 8 тис. вакансій: кого шукають працедавці

На Львівщині, окрім звичних для багатьох професій, працедавці шукають і доволі рідкісні. Зокрема, серед восьми тисяч зареєстрованих, є вакансії маркшейдера, сигналіста і такелажника

Працедавці Львівщини на “Єдиному порталі вакансій” зареєстрували 8 тис. вакансій. Здебільшого це звичні пропозиції для представників робітничих професій. Однак є і такі, які трапляються не часто. Про це 7 березня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

“Єдиний портал вакансій” створили спільними зусиллями Мінекономіки, Державної служби зайнятості та провідними сайтами з пошуку роботи. Там налічується понад 231 тисяча вільних робочих місць і вакантних посад. З них 8 тисяч вакансій задекларували працедавці Львівщини.

Кого найчастіше шукають працедавці

Найчастіше працедавці Львівщини шукають водіїв, швачок, продавців, кухарів, вантажників, слюсарів різного профілю, офіціантів, електриків, трактористів. Для людей з вищою освітою пропонують вакансії вчителів, лікарів, інженерів, вихователів, керівників підрозділів, агрономів та фармацевтів.

Вакансії, які трапляються не часто

Серед вакансій є і такі, які зустрічаються не так часто. На Львівщині, для прикладу, працедавці запрошують на роботу маркшейдера (гірничого інженера — ред.) сигналіста, коменданта, фітнес-тренера, агрохіміка, сировара, такелажника (займається переміщенням об’ємних вантажів на велику відстань — ред.), масажиста, архіваріуса, колориста тощо. Тим, хто прагне працювати у правовій системі, пропонують вакансії не тільки юристів та юрисконсультів, а й адвокатів і судових експертів. Також є вакансії на посади головних бухгалтерів, бухгалтерів, ревізорів, аудиторів або фінансових аналітиків.

Робота для представників “творчих” професій

Серед представників “творчих” професій працедавці шукають викладача хореографічних дисциплін, журналіста, організатора культурно-дозвіллєвої діяльності, реставраторів пам’яток архітектури, дизайнерів меблів або одягу, акомпаніатора та керівників гуртків.

Служба зайнятості пропонує лише офіційне працевлаштування

Служба зайнятості пропонує клієнтам лише офіційне працевлаштування. “Усі заявки про кадрову потребу проходять ретельну перевірку щодо відповідності вимогам чинного законодавства. Якщо в тексті оголошення про вакансію помітні ознаки дискримінації за віком, статтю або расою, вони повертаються на доопрацювання”, — йдеться у повідомленні Львівської обласної військової адміністрації.

З повним переліком актуальних вакансій станом на початок березня 2024 року можна ознайомитися за посиланням. Консультації з питань працевлаштування надають у підрозділах Львівської обласної служби зайнятості – контакти центрів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності