Працевлаштування переселенців: роботодавцям Львівщини виплатили понад 8 млн грн

робота
Фото: pexels

За кожного працівника роботодавці отримують 6,7 тис. грн

За перших шість місяців 2023 року 290 працедавців Львівщини отримали компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 697 вимушено переміщених осіб.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Підприємствам Львівщини, виплатили 8,4 млн грн компенсації витрат з оплати праці переселенців. В основному фінансову підтримку отримають фірми і компанії переробної промисловості, заклади оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, організації харчування, а також установи, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, охорони здоров’я, сільського господарства та будівництва.

Для того, щоб підприємству отримали 6,7 тис. за кожного працевлаштованого переселенця потрібно подати заяву через застосунок «Дія» або звернутися до підрозділу обласної служби зайнятості.

Зазначається, що тривалість надання такої допомоги не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Цьогоріч послугами обласної служби зайнятості з метою працевлаштування скористалися 1 718 осіб з-поміж ВПО, з яких 412 вдалося працевлаштувати.

На початок липня роботу на Львівщині шукали 437 переселенців, у тому числі 239 безробітних. Переважно роботу шукали професіонали – 16,3%, фахівці – 14,2%, законодавці, держслужбовці та керівники – 13,8%. Більшість переселенців, а саме 60,3%, з вищою освітою і віком від 35 до 44 років (32,6%).

Нагадаємо, на початку літа у Львівській області було 6,2 тисячі робочих місць і вакантних посад. Найбільше роботодавці шукали швей. Також на Львівщині було 300 вакансій для водіїв автотранспортних засобів із середньою зарплатою 12,2 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності