На Львівщині стартували курси для швидкого працевлаштування

На Львівщині стартували курси для швидкого працевлаштування

Проєкт “Skills4Recovery” розрахований на ВПО, демобілізованих бійців ЗСУ та тимчасово безробітних людей

На Львівщині стартував проєкт “Skills4Recovery — швидкий шлях до працевлаштування”, повідомила в понеділок 15 січня Львівська ОВА. Йдеться про пришвидшені курси на базі кількох закладів профтех освіти. Безкоштовні курси розраховані на ВПО, безробітних, демобілізованих бійців ЗСУ чи людей, які отримали інвалідність на війні.

Курси проводитимуть для підвищення чи перекваліфікацію у таких галузях: будівництво, транспорт і логістика, сільське господарство, легка промисловість, ІТ-технології, металообробка, електрогазозварювання та інші.

Навчання у рамках проєкту відбуватиметься за скороченими курсами від 4 тижнів до 4 місяців. До проєкту планують залучити ВПО, тимчасово безробітних, демобілізованих воїнів, людей, що отримали інвалідність на війні, а також працівників, які потребують перекваліфікації. До проєкту "Skills4Recovery” залучили 5 закладів професійно-технічної освіти на Львівщині:

  • ВПУ № 29 м. Львова
  • Львівський центр ПТО державної служби зайнятості:
  • Золочівський професійний ліцей
  • ВПУ № 34 м. Стрий
  • ВПУ №19 м. Дрогобича

“Людина, яка хоче здобути ту, чи іншу освіту, чи підвищити рівень кваліфікації повинна звернутись у той навчальний заклад, у якому є потрібна їй професія. Тому треба мати перелік тих професій, які є в кожному з цих закладів. Серед них можна перелічити такі: в металообробці — електрогазозварники, слюсарі з ремонту автомобілів, підготовка водіїв “тракторист-машиніст” категорій E1-E2, легка промисловість — це швачки, лицювальник-плиточник, з електрозабезпечення системи — це підготовка електриків“ — розповів LVIV.MEDIA координатор проєкту на Львівщині Мирослав Сорока

Проєкт в Україні стартував 1 грудня та триватиме до 30 травня. Презентація проєкту у Львівській області відбулася 11 січня на базі ВПУ №29 м. Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності