На п’яти обласних маршрутах Львівщини тестують облік готівки

На п’яти обласних маршрутах Львівщини тестують облік готівки

Водії тепер мають видавати квитки пасажирам, які розраховуються готівкою

На приміських та міжміських маршрутах Львівщини розпочали тестування системи обліку готівки у громадському транспорті. На маршрутах одного з перевізників встановили 5 валідаторів, які зареєстрували в Державній податковій службі. Про це LVIV.MEDIA повідомив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

За його словами, тестовий облік готівки запровадили на автобусних маршрутах підприємства-перевізника ТзОВ “Автосвіт”. Йдеться про п’ять напрямків, на яких водії тепер повинні видавати квитки кожному пасажиру, який розраховується за проїзд готівкою.

Система працює на 5 маршрутах:

  • № 558 Львів АС-2 – Пирятин
  • № 562 Львів АС-2 – Клебани
  • № 566 Львів АС-2 – Забірʼя
  • № 576 Львів АС-2 – Погарисько - Рава-Руська
  • № 577 Львів АС-2 – Монастирок - Рава-Руська

"Ми зараз тестуємо одне підприємство, там встановлено 5 валідаторів, які зареєстровані в Державній податковій службі так, як і касові апарати. Зараз ми в тестовому режимі перевіряємо роботу програмного забезпечення. Найголовніше, що це касова звітність, тому воно повинно стовідсотково збігатись в різних звітах, це дуже відповідально", — пояснив Орест Шуліковський.

Ця система обліку покликана забезпечити прозорість пасажиропотоку та розрахунків в громадському транспорті. Впровадження касових апаратів-валідаторів є першим кроком в цьому напрямку на Львівщині. Якщо тестування пройде успішно, обласна влада планує поширити систему обліку готівки на інші маршрути та перевізників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності