У Львівській області побільшало дітей з небезпечною хворобою кісток

На Львівщині побільшало дітей, хворих на остеомієліт.

Майже у всіх хворих зафіксували нетиповий перебіг недуги

На Львівщині побільшало дітей, хворих на остеомієліт, повідомив 2 квітня Центр дитячої медицини лікарні "Охматдит".

Діти стали частіше хворіти на остеомієліт

У березні в Охматдиті прооперували п’ятьох дітей з остеомієлітом трубчастих кісток. Майже всі хворі мали нетипову клініку, що завжди ускладнює діагностику.

П’ять випадків на місяць — це багато, оскільки зазвичай таких пацієнтів у нашій клініці в рази менше. Від одного-двох на місяць до одного на кілька місяців. Дане захворювання небезпечне тим, що може мати важкий перебіг, спричиняти важкі ускладнення та інколи навіть загрожує життю пацієнта. Також після перенесеного остеомієліту можуть виникати деформації кісток, а у дітей — порушення їх росту“, — наголосив дитячий хірург Кирило Лапшин.

Як розпізнати хворообу

Остеомієліт — це важке захворювання, що характеризується гнійно-запальним ураженням кісток. Найчастіше хвороба виникає у довгих кістках ніг та рук. Лікарі радять батькам не зволікати зі зверненням за медичною допомогою, а сімейним лікарям скеровувати таких пацієнтів у спеціалізовані центри при найменшій підозрі. Особливо, коли у дитини є постійний біль у кістці після травми або біль у кістці без видимої причини, порушення функції ураженої кінцівки, підвищена температура (від 37 до 39 градусів і вище).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності