У Китаї спалах нової інфекції: загадкова пневмонія у дітей

У Китаї спалах нової інфекції: загадкова пневмонія у дітей

ВООЗ подала в Китай запит на додаткову епідеміологічну та клінічну інформацію, а також результати лабораторних досліджень

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно звернулася до Пекіна, щоб надати інформацію про потенційно тривожний сплеск респіраторних захворювань і пневмонії у дітей на півночі Китаю.

Як зазначили в організації, 13 листопада 2023 року влада Китаю повідомила про зростання захворюваності на респіраторні захворювання у країні. Вони пояснили це зростанням скасувань обмежень щодо COVID-19 і поширенням відомих патогенів, таких як грип та віруси RSV і SARS-CoV-2, що спричиняє  COVID-19. Представники влади наголосили на необхідності посилення епіднагляду за захворюваннями у медичних закладах і громадах.

21 листопада ЗМІ та медики повідомили про випадки недіагностованої пневмонії у дітей на півночі Китаю. У соцмережах поширюються фото та відео з переповненими лікарнями. Незрозуміло, чи це пов’язано із загальним поширенням респіраторних інфекцій, про які раніше повідомляла влада Китаю, чи з чимось іншим.

22 листопада ВООЗ подала в Китай запит на додаткову епідеміологічну та клінічну інформацію, а також результати лабораторних досліджень про дитячі пневмонії. Також попросили дані про циркуляцію коронавірусу, мікоплазми, RSV і про завантаженість медичної системи Китаю.

ВООЗ рекомендує громадянам країни дотримуватися заходів щодо зниження ризику респіраторних захворювань. Зокрема вакцинуватися, триматися на відстані від хворих, залишатися вдома під час хвороби, звертатися до лікаря, носити маски за потреби, забезпечувати хорошу вентиляцію та регулярно мити руки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності