Кабмін приєднав Українську Академію друкарства до Львівської політехніки

Уряд вирішив об'єднати два львівські виші.

Всі студенти УАД зможуть продовжити навчання на тих самих умовах, на яких вони поступали у виш

Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок, 2 квітня, таки приєднав Українську академію друкарства до Національного університету “Львівська політехніка”. Про це рішення повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Нові можливості для освіти та науки

Оксен Лісовий уточнив, що уряд ухвалив два рішення щодо модернізації мережі закладів вищої освіти та наукових установ.

Одне з рішень Кабміну — приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки. Зі слів Лісового, у політехніці сформують окремий факультет з назвою — УАД, де продовжать освітню і наукову діяльність академії. Натомість її непрофільні програми гармонізують зі схожими програмами, які є у Львівській політехніці. Студенти, які вже розпочали навчання в академії, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами у політехніці зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту/бюджетне місце).

Навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази. Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків”, — зазначив Оксен Лісовий.

Також Кабмін вирішив приєднати науково-дослідний інститут «Миколаївська астрономічна обсерваторія» до Головної астрономічної обсерваторії НАН України. Це рішення дасть змогу збільшити додаткове фінансування для досліджень, посилити кадровий потенціал та розширити матеріально-технічну базу Миколаївської обсерваторії.

Нагадаємо, в кінці березня понад тисячу студентів Української академії друкарства протестували проти намірів Міністерства освіти та науки приєднати їхній виш до Львівської політехніки.

Про причини об’єднання львівських вишів LVIV.MEDIA нещодавно розповів заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький. Він також повідомив, що змушує урядовців йти на непопулярні кроки під час війни, якими ще львівським вишам загрожує ліквідація, а також про те, в який з вітчизняних університетів він би віддав вчитися своїх дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності