Кабмін зареєстрував ще один промисловий парк на Львівщині

В Червонограді створили індустріальний парк.

Індустріальний парк створили в рамках міжнародного проєкту трансформації вугільних регіонів

Кабінет Міністрів включив до реєстру промислових парків країни індустріальний парк «Червоноград». Таке рішення ухвалили 2 квітня на засіданні уряду, повідомила Червоноградська міська рада.

Нові робочі місця та інвестиції

Індустріальний парк «Червоноград» створили в рамках міжнародного проєкту трансформації вугільних регіонів. На площі понад 63 гектари буде створено близько 3250 робочих місць у переробній промисловості.

Зокрема, очікують на інвестиції у виробництво харчів, меблів, паперу, мінеральної продукції, машин і устаткування, автотранспортних засобів тощо. Також передбачається створення підприємств з деревообробки та виготовлення виробів з деревини та корка.Обсяг отриманих донорських коштів складає понад 10 млн грн. Загальні інвестиції, які передбачені для розвитку індустріального парку «Червоноград» на найближчі три роки, мають скласти понад 1,5 млрд грн.

“Конфігурація парку передбачає використання в майбутньому також території терикона колишньої шахти, що може стати пілотним для України проєкт ревіталізації териконів та використання їх для потреб громади”, — йдеться у повідомленні Червоноградської міськради.

Нагадаємо, Україна пообіцяла відмовитися від видобутку вугілля до 2035 року. Підтримку їй на цьому шляху надає низка міжнародних структур, зокрема, німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). У рамках реалізації цього проєкту у Червонограді створили індустріальний парк, який повинен збільшити обсяги інвестицій, розв'язати питання із працевлаштуванням колишніх шахтарів та покращити економічну привабливість регіону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності