На Львівщині 29 березня попрощаються із двома полеглими захисниками

У п’ятницю в останню путь проведуть Андрія Антонищака та Юрія Гуза

У п’ятницю в останню путь проведуть Андрія Антонищака та Юрія Гуза

У п’ятницю, 29 березня, мешканці Львівщини попрощаються з двома загиблими військовими. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Юрій Гуз

Уродженець Львова захищав державу у 24 бригаді імені Короля Данила. Вступив до лав ЗСУ в січні 2023 року. Помер 27 березня 2024 року після довготривалого лікування, чоловіку було 55 років.

Андрій Антонищак

Уродженець Нового Роздолу Львівської області. Був народним депутатом 8-го скликання Верховної Ради України, очолював підкомітет з питань правового забезпечення діяльності митних органів Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Заснував Громадську організацію «Я – львів’янин».

Полковник. Активний учасник Революції Гідності, був сотником 9-ї сотні самооборони Майдану. Згодом добровольцем став на захист Батьківщини, був одним із засновників батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Із початком повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання у складі Національної гвардії України, брав участь у боях за Київ, Сіверодонецьк тощо. Останнім часом боронив державу на території Запорізької області. Помер 27 березня від проблем зі здоров’ям, пов’язаних з війною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності