Львівські майстрині долучилися до створення найбільшого в Україні кептаря

Львівські майстрині долучилися до створення найбільшого в Україні кептаря

У кептар на свята одягатимуть пам’ятник Шевченку у Дніпрі

У Дніпрі продемонстрували найбільший святковий кептар, створений майстринями з різних українських міст. Про це 27 березня повідомили в Дніпропетровській ОВА. 

Вага кептаря майже 30 кг

Найбільший в Україні святковий кептар має ширину – 2 м і 90 см і довжину – 3 м і 55 см. А вага його майже 30 кг. Над його створенням понад місяць працювали півсотні майстринь зі Львова, Києва, Дніпра, Чернігова, Хмельницького. На втілення задуму пішло понад місяць.

“У рекорді брали участь декілька швейних кооперативів. Ми об’єдналися, щоб плекати українську історію, щоб підтримувати традиції. Це був серйозний виклик, але дуже цікавий. Кожен проявив всі свої сильні сторони”, – розповіла Юлія Макаренко, представниця дніпровського швейного кооперативу.

Інженер-технолог, конструктор швейного виробництва Тетяна Прядко каже, коли почали працювати над рекордом, було складно. “Десь треба підрізати, десь підшити. Але всі занурилися у процес, було цікаво”, — розповіла жінка.

Досягнення зафіксувала Книга рекордів України

Кептар рясно прикрашений традиційними орнаментами. А ще вишитою мапою України. Досягнення офіційно зафіксували представники Книги рекордів. У національне вбрання на свята планують одягати пам’ятник Тарасу Шевченку у Дніпрі.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині встановили рекорд, висадивши найдовшу липову алею в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності