41-річний мешканець Жовківщини переправляв ухилянтів за кордон

Тричі порушив закон: підозрюють мешканця Жовківщини

Зловмисника також підозрюють у шахрайстві та підробці документів. Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі

Правоохоронці одразу за трьома статтями повідомили про підозру 41-річному мешканцю Жовківщини. У період від 2019 до 2022 року чоловік займався шахрайством — продавав неіснуючу сільськогосподарську техніку. У 2024 він організував ще й схему з переправлення ухилянта за кордон та підробив для цього документи, повідомили у п’ятницю, 22 березня, у поліції Львівської області.

Продавав уявну господарську техніку

Як встановили правоохоронці, 41-річний чоловік у період від 2019 до 2022 року чоловік видурював у громадян гроші, пропонуючи їм придбати сільськогосподарську техніку – трактори різних марок, культиватори, борони, січкарні та косарки.

“Клієнти переказували продавцю кошти, як оплату за товар, який він повинен був їм передати, проте, замовленої техніки ніхто з них так і не отримав. Натомість отримані гроші зловмисник привласнював” — написали у Нацполіції. Загалом зловмисник виманив таким чином 270 тис. грн.

Переправляв ухилянта за кордон та підробляв документи

Згодом вже у 2024 році зловмисник організував переправлення військовозобов’язаного за кордон. За таку послугу ухилянт заплатив мешканцю Жовківщини 3 тис. доларів. “Він виготовив фіктивне посвідчення про перебування «клієнта» на посаді водія-експедитора від однієї з організацій Львова. Це в свою чергу давало право безперешкодного виїзду за межі України,” — зазначають у Львівській обласній прокуратурі.

Мешканцю Жовківщини повідомили про підозру одразу за трьома статтями: незаконне переправлення осіб через державний кордон України, підроблення документів та шахрайство. Зловмиснику загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років з конфіскацією майна. Наразі тривають досудові розслідування, зловмиснику обирають запобіжний захід.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності