Приміщення селищних рад у Брюховичах і Рудному готують до передачі пластунам

Будівля колишньої Брюховицької селищної ради

Скаутська організація потребує більше простору, щоб розширити свою діяльність в холодний період року

Міська рада Львова розгляне проєкт ухвали, який дозволить передати скаутській організації ПЛАСТ приміщення колишніх селищних рад у Рудному та Брюховичах. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили на офіційному порталі Львівської міськради 12 березня.

Проєкт ухвали пропонує включити до переліку другого типу приміщення на другому поверсі будівель на вул. Ясній, 1 у Брюховичах та на вул. Юрія Липи, 1 у Рудному. У цих приміщеннях працювали місцеві ради цих селищ. Після утворення Львівської територіальної громади ці ради були ліквідовані. До переліку другого типу, згідно з законом “Про оренду державного та комунального майна”, входять приміщення, які можна передавати в оренду без аукціону та конкурсних процедур.

У колишніх селищних радах займатимуться діти з Пласту

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що орендувати ці приміщення хоче ГО “Станиця Львів ПЛАСТУ — національної скаутської організації України”. Керівниця Львівського осередку Пласту Дарина Доскач у коментарі LVIV.MEDIA підтвердила, що її організація звернулась до міської ради з проханням передати їй ці приміщення. “В цілому ми будемо використовувати ці приміщення для нашої статутної діяльності, а саме виховання молоді. В нас, в тих селищах є осередки Пласту і ми маємо зараз потребу в розширені нашої матеріальної бази. Там ми хочемо проводити різні теоретичні заняття для дітей-учасників нашої організації в холодну пору року” — розповіла Дарина Доскач.

Вона також уточнила, що Пласт має намір орендувати весь другий поверх колишньої селищної мерії Рудного та дві кімнати на другому поверсі колишньої Брюховицької селищної ради.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності