Вперше усі львів’яни, які змагалися на Дефлімпійських іграх, повертаються з медалями

Фото Управління спорту Львова

Львів'яни за день до завершення Дефлімпійських Ігор здобули п'ять медалей

Жіноча збірна України у складі львів'янок Маргарити Опрі, Тетяни Гливки та Катерини Якимець, а також киянок Діани Кобилянської та Олени Зубарєвої виграла золоті медалі у командних змаганнях керлінгістів на Дефлімпійських іграх у Туреччині. Про це 12 березня повідомили в Управлінні спорту Львова.

Чоловіки стали бронзовими призерами (Гаць Олександр (Львівська область), Плесканка Михайло (Львівська область), Стасюк Геннадій (м. Київ), Єфанов Роман (Львівська область), Марченко Вадим (м.Київ).

Інші здобутки спортсменів

  • Ярослав Гульоватий тріумфував у лижних перегонах (спринт 1300 метрів вільним стилем), після чого посів четверте місце у мас-старті на 15 км.
  • Керлінгісти Михайло Плесканка та Катерина Якимець посіли перше місце у дисципліні дабл-мікст.
  • Денис Колб здобув бронзову медаль у командних змаганнях шахістів в дисципліні рапід.

Вперше за час незалежності

Усі львів'яни, які змагалися у XX Дефлімпійських Іграх в Туреччині (Ерзурум) здобули медалі. “Такий результат нашій команді вдався вперше за всю історію незалежності України”, — повідомили в Управлінні спорту Львова.

Дефлімпійські ігри (англ. deaf — глухий) іноді Сурдлімпійські ігри (фр. sourds — глухий) — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності