• Головна
  • Україна
  • Урсула фон дер Ляєн передала правоохоронцям прифронтових територій України 50 позашляховиків

Урсула фон дер Ляєн передала правоохоронцям прифронтових територій України 50 позашляховиків

Урсула фон дер Ляєн передала правоохоронцям прифронтових територій України 50 позашляховиків

30 з цих позашляховиків передадуть Національній поліції, а решту 20 — Офісу генерального прокурора

Під час свого візиту у Київ президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала українським правоохоронцям 50 позашляховиків Toyota 4x4 Prado. 30 з цих авто передадуть Національній поліції, а решту 20 — Офісу генерального прокурора. Згодом ці автомобілі відправлять у прифронтову території, повідомила пресслужба МВС України у суботу, 24 лютого.

Урочиста церемонія передачі позашляховиків відбулася у Києві на Софійській площі. Окрім президентки Єврокомісії, у ній взяли участь міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, генпрокурор Андрій Костін та очільник національної поліції України Іван Вигівський.

“Сьогодні мені випала честь передати ці автомобілі представникам національної поліції та Генеральної прокуратури. Ми сподіваємося, що ці авто допомагатимуть вам у вашій критично важливій роботі. Я дякую за хоробрість чоловікам і жінкам, які боряться за збереження вільної та суверенної України. Ми розуміємо, що вони також боряться і за нас”, — сказала президентка Урсула фон дер Ляєн.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зустрівся з Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн💬 «На Софійській площі Києва, яка два роки тому у цей час була безлюдною, сьогодні ми разом із Генеральним прокурором та десятками правоохоронців вітаємо наших партнерів на чолі з пані Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.Правоохоронці, які несуть службу на прифронтових територіях, отримали 50 позашляховиків. Вони сприятимуть у проведенні стабілізаційних заходів та фіксації воєнних злочинів. 30 з цих автомобілів надані Національній поліції України і вже завтра будуть доправлені на деокуповані території», — підкреслив Міністр.Також Ігор Клименко подякував Президентці Єврокомісії за підтримку та допомогу. За те, що поруч у цей важливий для українців день – другу річницю сміливості, боротьби та незламності 🇺🇦

Posted by МВС України on Saturday, February 24, 2024

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко що щодня на деокупованих територіях на чергування виходять дві тисячі патрулів, а працівники Нацполіції займаються доставкою гуманітарної допомоги та медикаментів. За його словами, автомобілі доставлять до них уже в неділю, 25 лютого.

Нагадаємо, 24 лютого президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до України. З нею до Києва також приїхали прем'єр-міністрка Італії та голова G7 Джорджа Мелоні, прем'єр Канади Джастін Трюдо, а також прем'єр-міністр Бельгії та голова ради ЄС Александр де Кроо. Всі вони разом з Президентом України Володимиром Зеленським відвідали зруйнований під час боїв за Київ аеропорт Гостомель.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності