Відомий львівський бізнесмен купить 50 га землі біля Львова за понад 102 млн грн

Ділянка у Ямполі, яку виставили на продаж

В аукціоні перемогла компанія Олександра Свіщова

В аукціоні на продаж 50 га землі у Ямполі біля Львова перемогла компанія відомого львівського бізнесмена Олександра Свіщова. Стартова ціна ділянки становила понад 82 млн грн, а товариство запропонувало за неї понад 102 млн грн, йдеться на сторінці аукціону на сайті Prozorro. Про результати аукціону стало відомо у понеділок, 11 березня.

Компанія Олександра Свіщова запропонувала понад 100 млн грн

Ділянку у Ямполі, площею 50 га, виставили на аукціон 9 лютого, заявки приймали до 11 березня. Стартова ціна лоту становила понад 82 млн грн. В аукціоні взяли участь дві компанії — ТОВ “Праймері інвестмент” та АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Лев”. “Праймері інвестмент” запропонувало за ділянку 85 млн 380 тис. грн, а товариство “Лев“ — 102 млн 700 тис. грн. Таким чином, Акціонерне товариство “Лев” стало переможцем аукціону та отримало право придбати ділянку.

Згідно з даними YouControl, власником АТ "ЗНВКІФ"ЛЕВ" є відомий львівський бізнесмен Олександр Свіщов. 53-річний підприємець є президентом Федерації водного поло України, а також протягом чотирьох років володів часткою ТОВ “Винниківська тютюнова фабрика”. Придбав він її у 2019 році, а у травні 2023 р. вийшов із складу засновників товариства.

Ділянку продають під побудову промислових підприємств

Умови аукціону зобов’язують переможця впродовж п’яти років після придбання ділянки інвестувати гроші у розвиток території. Інвестор повинен буде витратити щонайменше 100 млн євро на створення робочих місць та розбудову промисловості. Зокрема, купивши ділянку, переможець аукціону зобов’язується створити принаймні 360 нових робочих місць. З них 10 із середньою зарплатою понад 1000 євро на місяць, 50 — із зарплатою не менш ніж 700 євро та 300 з зарплатою понад 500 євро.

Для створення робочих місць на 50 га мають побудувати промислові підприємства. В умовах аукціону зазначено, що ці підприємства можуть виготовляти будь-які товари, окрім тютюнових та алкогольних виробів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності