У в’язниці Таїланду знайшли зниклого шість років тому альпініста із Львівщини

Фото Георгія Сутуріна з його сторінки у Facebook

Колеги Георгія Сутуріна вважали, що він помер або зник безвісти

Уродженця Червонограда, 58-річного альпініста Георгія Сутуріна, зв’язок з яким зник шість років тому, виявили у в’язниці Бангкока, столиці Таїланду. Про це 5 лютого повідомив у Facebook львівський альпініст, операційний директор “Школи вільних і небайдужих” Олесь Пограничний. Про обставини ув’язнення Георгія Сутуріна інформації наразі немає.

Наш колега-альпініст із Львівщини Георгій Сутурін, котрий майже шість років вважався зниклим безвісти, вже тривалий час перебуває у вʼязниці в Бангкоку. Незалежно від того на яких підставах він там перебуває і за що, він має отримувати належну підтримку від держави Україна. Просимо у чиїх це силах допомогти Георгієві найперше отримати таку підтримку”, — зазначив він у своєму дописі.

У коментарі LVIV.MEDIA Олесь Пограничний повідомив, що, за його інформацією, працівники консульства України в Таїланді відреагували на повідомлення про ув’язнення українця, відвідали його у тюрмі та надають йому правову допомогу. "Я можу підтвердити, що наші дипломати в Таїланді займаються справою Георгія. Новий консул України в Таїланді провідав його у в'язниці та, як мені повідомили, взяв його під правову опіку”, — сказав Олесь Пограничний.

За словами іншого львівського альпініста Сергія Федірка, ще 2018 року його друзі отримали інформацію про ймовірну загибель Сутуріна. Однак зараз з’ясувалося, що він перебуває у в’язниці столиці Таїланду, де не має жодного зв’язку із зовнішнім світом та родиною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності