Синоптики прогнозують різке потепління на Львівщині

Синоптики прогнозують різке потепління на Львівщині

На вихідних температура повітря може піднятись до +15°

Синоптики прогнозують значне потепління на Львівщині. Попри те, що 8 лютого ще буде доволі прохолодно, вже на вихідних мешканці області можуть очікувати від +10° до +15°. При цьому потепління не є аномальним, воно пов’язане з раннім приходом весни, розповіла журналістам LVIV.MEDIA синоптикиня Львівського гідрометцентру Олександра Тезяк.

За її словами, поступове потепління почнеться ще 7 лютого. Тоді температура повітря коливатиметься від +2° до +7° вночі, та від +7° до +12° вдень. 8 лютого на Львівщині ще буде прохолодно — температура протягом доби коливатиметься від -1° до +4°. Такий перепад синоптики пояснюють швидким переміщенням холодної повітряної маси на території області. Також в цей день мешканці Львівщини можуть очікувати значні опади, зокрема може йти дощ та мокрий сніг.

“9 лютого ми ще очікуємо на дощову погоду та поривчастий вітер. Місцями пориви південно-західного вітру сягатимуть швидкості 15-20 м/с, але температура повітря поступово почне зростати. Вночі синоптики прогнозують від 0° до +5°, а вдень — від +7° до +12°”, — розповіла Олександра Тезяк.

У суботу та неділю вже не буде істотних опадів, також пориви вітру стануть менш різкими — від 9 м/с до 14 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +4° до +9°, а вдень — від +10° до +15°. Попри те, що така температура є доволі незвичною для лютого, синоптикиня зазначила, що не може назвати її аномальною.

“Якщо глянути на статистику минулих років, то схожі температури ми фіксували зовсім недавно — у 2009 році. Тоді 7 лютого на Львівщині зафіксували показник +14,3°. Якщо ж казати за найвищу температуру за весь період спостережень, то її зафіксували 25 лютого 1990 року — +17,7°. Це є нормальна температура для цього періоду, вона пов’язана, як кажуть, з приходом ранньої весни“, — додає Олександра Тезяк.

Також вона зазначила, що для лютого загалом характерні значні перепади температур. З року в рік синоптики спостерігають у другому місяці року як незвично високі, так і незвично низькі показники. Наприклад, в один з днів лютого у 2005 році температура повітря на Львівщині впала до -21,5°.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності