Мешканцям ЖК Rubicon City у Винниках ввімкнули електроенергію

Мешканцям ЖК Rubicon City у Винниках ввімкнули електроенергію

Забудовник погасив третину свого боргу

У четвер, 18 січня, у житловому комплексі Rubicon City, що у Винниках на вулиці Кільцевій, знову увімкнули електроенергію. Забудовник “Рубікон Груп” зміг оплатити третину свого боргу перед ТОВ “Львівенергозбут”. Про відновлення електропостання у ЖК повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За словами Любомира Зубача, компанія “Рубікон Груп” погасила частину свого боргу перед ТОВ “Львівенергозбут”. Заборгованість забудовника станом на кінець грудня 2023 року складала близько 1,355 млн грн, а сплатив він близько 700 тис. грн. У зв’язку з цим у ПрАТ “Львівобленерго” пішли на зустріч компанії та повернули мешканцям ЖК електроенергію.

Також заступник міського голови Львова з містобудування зазначив, що надалі забудовник має працювати над введенням в експлуатацію підстанції для будинків житлового комплексу. Це дозволить перевести мешканців з тарифу для юридичних осіб на той, що для побутових користувачів. Проте він також наголосив, що ПрАТ “Львівобленерго” переведе мешканців на дешевший тариф лише тоді, коли компанія забудовник повністю погасить свій борг.

Мешканець ЖК Rubicon City Дмитро Мірошниченко розповів журналістам LVIV.MEDIA, що погашення решти боргу знову ляже на мешканців комплексу. “Вони хочуть, щоб до 20 лютого та 20 березня ми своїм коштом внесли ще по 700 тис. грн, до того ж оплатили спожиту електроенергію. Лише після цього борг вважатимуть сплаченим, і нас підключать до загальної мережі. Наразі будемо далі збирати гроші”, — сказав Дмитро Мірошниченко.

При цьому мешканці ЖК вже сплатили замість забудовника близько 1,8 млн грн боргу. Понад 1,3 млн грн вони зібрали, щоб погасити борг за будівництво підстанції, а решту періодично збирали, щоб відстрочити відключення електрики.

Нагадаємо, у понеділок, 15 січня, працівники ПрАТ “Львівобленерго” відімкнули електроенергію у ЖК Rubicon City через заборгованість компанії забудовника. Світло планували відключити ще 10 січня, проте мешканці комплексу блокували енергетикам доступ до двору. 

До слова, борг виник через те, що ПрАТ “Львівобленерго” обліковувало спожиту мешканцями електроенергію за промисловим тарифом, тоді як вони платили за житловим. Електроенергію до ЖК постачали за тарифом для юридичних осіб, оскільки забудовник не виконав технічних умов з підключення будинків до загальної електромережі. 

З кінця серпня 2023 року мешканці були змушені зібрати майже 2 млн грн, щоб погасити борг забудовника та відстрочити відключення світла. Попри намагання жителів ЖК, станом на кінець грудня 2023 року борг складав близько 1,355 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності