За побиття першокурсників на Золочівщині четверо студентів училища отримали підозри

За побиття першокурсників на Золочівщині четверо студентів училища отримали підозри

Студентів звинувачують в груповому хуліганстві

Чотирьом молодикам, які жорстоко побили першокурсників Червоненського вищого професійного училища, що на Золочівщині, повідомили про підозру у груповому хуліганстві, повідомила Львівська обласна прокуратура у понеділок, 8 січня. Слідство тривало три місяці. За цей час студентів — віком 17, 18 років та двох 19-річних — відрахували з училища та виселили з гуртожитку.

Як повідомили у прокуратурі, чотирьох молодиків, тепер вже колишніх студентів Червоненського вищого професійного училища, звинувачують в груповому хуліганстві. 9 жовтня 2023 року близько 23.00 у гуртожитку училища в присутності багатьох очевидців вони жорстоко побили чотирьох першокурсників. Відео з “посвяти у студенти”, на якому зафіксовано як старші хлопці по черзі б’ють молодших у груди та інші частини тіла, потрапило в мережу. На відео відреагувала поліція, а навчальний заклад відрахував хуліганів з училища.

“Вони одягали боксерську рукавицю та по черзі били неповнолітніх студентів. Знущання знімали на відео. Метою побиття було покарати першокурсників за порушення “негласних правил гуртожитку”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Молодикам інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає максимальне покарання до чотирьох років ув’язнення.

До слова, вище професійне училище в селі Червоному Золочівського району - це державний професійно-технічний навчальний заклад, що готує перукарів, манікюрниць, кравців, трактористів, слюсарів, водіїв категорії В і С, електрогазозварювальників, ковалів і пекарів-кондитерів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності