Перший заступник голови Золочівської райадміністрації завдав збитків державі на 25 млн грн

Перший заступник голови Золочівської райадміністрації завдав збитків державі на 25 млн грн

Перебуваючи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року Михайло Кулик придбав за державні кошти резервуари для зберігання пального за штучно завищеною ціною

Першому заступникові голови райадміністрації на Львівщині повідомили про підозру в розкраданні державних грошей. Як відомо LVIV.MEDIA з власних джерел, йдеться про 50-річного Михайла Кулика, який зараз працює у Золочівській районній державній адміністрації, а раніше був керівником військової частини Нацгвардії. Він завдав державі збитків на 25 млн грн, повідомила пресслужба Спецпрокуратури Західного регіону у четвер, 16 листопада.

За даними правоохоронців, підозрюваний — ексочільник одного з навчальних центрів Національної гвардії. Наразі він обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині.

“Перебуваючи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю. Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн. Таким чином незаконна діяльність фігуранта призвела до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн”, — йдеться у повідомленні СБУ.

За даними слідства, посадовець уклав цю угоду попри те, що декілька інші підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та ціна. Крім того, у прокуратурі зазначили, що цистерни не відповідали технічним вимогам — товщина їхнього металу була меншою за потрібну.

На підставі зібраних доказів Кулику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності причетних до нього осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності