На базі Львівської залізничної лікарні створять університетську лікарню

На базі Львівської залізничної лікарні створять університетську лікарню

Це має важливе значення для відновлення мережі медзакладів у воєнний та післявоєнний періоди

Майно лікарні Львівської залізниці передадуть Міністерству охорони здоров’я України для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Про це МОЗ України поінформувало у вівторок, 2 січня.

Університетську лікарню фінансуватимуть за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Це сприятиме створенню стійкої фінансової бази для забезпечення якісної медичної допомоги та підготовки медичних фахівців.

«Створення потужних університетських лікарень є ключовим кроком до покращення якості медичної освіти та медичної допомоги в Україні. Університетська лікарня Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького буде спроможною забезпечити високий рівень практичної підготовки студентів та інтернів, удосконалення навичок у практикуючих лікарів, медичних сестер й інших фахівців сфери охорони здоров’я, збереження професійних навичок викладачів. Університетська лікарня стане платформою для впровадження сучасних технологій діагностики і лікування та залучення найкращих, в тому числі вузькоспеціалізованих фахівців до надання медичної допомоги пацієнтам як запоруки її високої якості», — зазначив міністр Віктор Ляшко.

Для України створення університетських лікарень стане важливим чинником відновлення мережі медичних закладів у воєнний та післявоєнний періоди, що сприятиме залученню інвестицій в медичну інфраструктуру та підвищить престижність праці медичних працівників. Все це сприятиме соціальному й економічному розвитку, підвищенню загальної привабливості міст і регіонів України.

Нагадуємо, що згідно з ухваленою Кабміном у вересні 2023 року постановою щодо реалізації рамкової угоди про економічну співпрацю між урядами України та Австрії Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького є відповідальним замовником одного з проєктів — будівництва Національного реабілітаційного центру з комплексом для реконструктивної хірургії, що працюватиме у складі університетської лікарні.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності